Inga objekt hittades.

Varför Ethical Bedding valde bort riskkapitalbolag och traditionella långivare och valde flexibel finansiering

Datum
29 mars 2022
Kategori
Finans
Skrivet av
James Higgins

När det var dags att skaffa kapital till mitt e-handelsföretag Ethical Bedding undersökte jag kapitalfinansiärer som riskkapitalister och ängelinvesterare. Värderingen var fastställd. Vi inledde en runda av SEIS-finansiering i Storbritannien (SEIS uppmuntrar investeringar i unga företag genom att ge investerare skattelättnader) och arbetade till och med med att upprätta alla juridiska papper. Men i slutändan var det något som inte stämde.

På Ethical Bedding har vi lanserat otroligt bekväma, lyxiga sängkläder samtidigt som vi har utvecklat det mest hållbara ekologiska tyget på planeten, och vi gjorde det genom att utmana normerna för hur ett företag kan och bör fungera. Så när det gällde finansiering bestämde jag mig för att se bortom de vanliga alternativen för att hitta något som fungerade för mitt företag.

Jag gick ifrån vår SEIS-finansiering och tackade nej till lån från traditionella långivare eftersom villkoren helt enkelt inte passade för ett företag med hög tillväxt som mitt.

Jag underskattade mitt företags framtid genom att sälja andelar till investerare nu

Allt jag måste jaga efter är jag inte intresserad av. Och den som kommer efter mig med alltför hårda bud köper jag inte. Jag kunde få finansiering från en riskkapitalbolag eller en ängelinvesterare - men priset visade sig vara för högt på mer än ett sätt. Jag underskattade mitt företags framtid vid en tidpunkt då jag visste att det hade så mycket utrymme att växa.

Ur mitt perspektiv fanns det två viktiga områden där finansiering av eget kapital undervärderade vårt företag:

  1. Varumärkets framtida värde: Tekniskt sett var företaget på pappret övervärderat till priset för SEIS-höjningen, men skulle vara undervärderat i framtiden om vi fortsatte att växa (vilket vi kommer att göra). Värderingen fastställdes till 2,5 miljoner pund för 6 % ägande, men jag visste att om 12-18 månader skulle det vara undervärderat. Varumärkets värde stiger och stiger och stiger, och jag skulle medvetet ge bort dessa andelar nu för mindre än vad de kommer att vara värda i framtiden.
  2. De åtgärder som redan hade vidtagits för att minska riskerna för verksamheten: Investerare kom tekniskt sett in - och värderade ägarandelarna - i såddstadiet. Men jag hade personligen redan minskat risken i företaget, så det var egentligen inte i såddstadiet eller idéstadiet. Jag investerade mina egna tillgångar i att bygga upp ett lager, finansiera vår infrastruktur, inrätta arbetsprocesser och uppfylla våra varumärkeslöften.

När investerare kommer in finns det också andra kostnader. De vill se rapportering. De vill ha uppgifter om vad som händer med din leveranskedja och höra uppdateringar om dina anställningar. Riskkapitalföretag och investerare som investerar i änglar innebär extra arbete och ansvarstagande utifrån. Jag bestämde mig för att det inte var den vägen jag ville gå för Ethical Bedding. Inte just nu i alla fall.

Traditionella banker förstod inte hur de skulle värdera ett snabbväxande e-handelsföretag som mitt.

Traditionella banker har inte modeller för - eller ens intresse av - att samarbeta med snabbväxande e-handelsföretag eller andra företag som skalar snabbt. Det är svårt att få ett godkännande, och räntorna och villkoren är inte anpassade för e-handel.

För ungefär fem månader sedan försökte jag själv med banken. Jag ansökte om ett lån, gick igenom en superkrånglig process, och när jag fick mitt lån godkänt fick jag en hemsk ränta. Varför?

Deras ansökningsprocesser och riskmått baseras fortfarande på en gradvis tillväxt under längre tidsperioder. De vill se 12 månaders räkenskaper, bevis på tillgångar och allting på papper. Även om du kan tillhandahålla allt detta kommer räntorna fortfarande inte att vara bra. Som nystartat e-handelsföretag ligger din potential i din förmåga att skala snabbt, men det är en faktor som traditionella banker inte väger in eller bedömer.

Bankerna har sina egna riskåtgärder för att skydda sig själva (jag arbetade med kreditrisker för många år sedan!), och de har en viss kundbas som kan uppfylla deras kriterier, vilket är helt okej. Det är så de väljer att bedriva sin verksamhet. Men dessa kriterier stämmer ofta inte överens med möjligheter till hög tillväxt, och ett företag som mitt fick inte de bästa villkoren från en traditionell långivare.

Jag har arbetat med strategi för kommersiella brittiska banker, så jag vet hur långt efter de ligger när det gäller att få tillgång till data och sedan förstå och använda denna information. Den typ av data som vi skulle kunna ge dem som ett snabbskaligt företag skulle de helt enkelt inte veta vad de ska göra med den. I stället är de beroende av traditionella åtgärder och riskbedömningar, och det stämmer helt enkelt inte överens med vart e-handelsbranschen är på väg.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Få expertråd om hur du hanterar lager, marknadsföring och ekonomi för att få ditt företag att växa. Ju mer du vet, desto snabbare växer du.
Färdig! Tack för att du prenumererade.
Ange en giltig e-postadress
Vi bryr oss om skyddet av dina uppgifter. Läs vårt integritetsmeddelande.

Jag behövde en flexibel finansieringspartner som kunde växa tillsammans med mitt företag.

Jag hade tidigare haft andra e-handelsföretag och kände till intäktsbaserad finansiering. Jag visste att det var en stark möjlighet för oss på grund av flexibiliteten i fråga om betalningsvillkoren. Men Wayflyer visade sig genast vara en sann partner för skalbar tillväxt.

Vi skickade ut tre eller fyra olika leverantörer av intäktsbaserad finansiering, men vi valde Wayflyer av tre viktiga skäl :

  1. Lyhördhet och konkurrenskraftiga priser: Wayflyer svarade direkt när vi tog kontakt och jag var mycket nöjd med de priser vi erbjöds.
  2. Flexibel finansiering: Jag visste också att flexibiliteten i erbjudandena och möjligheten att ompröva villkoren skulle hjälpa oss att snabbt skala upp.
  3. Djupa insikter: De insikter som Wayflyer kan ge om vår marknadsföring och lagerutveckling skulle hjälpa oss att växa ännu snabbare.

Ur inventeringssynpunkt är det ganska dyrt att lansera en ny färg eller ett nytt sortiment och det kan ta lång tid att nå ut på marknaden, så vi behöver utrymme för att ständigt utvärdera vår budget när vi funderar på var vi bäst ska spendera våra pengar. Flexibel finansiering från intäktsbaserad finansiering är det bästa alternativet eftersom det gör det möjligt för oss att gradvis expandera i takt med att vi lär oss och växer.

Flexibel finansiering från intäktsbaserad finansiering är det bästa alternativet eftersom det gör det möjligt för oss att gradvis expandera i takt med att vi lär oss och växer.

Det var också mycket viktigt för mig att ha en pålitlig partner som kunde växa och skala med företaget. Vi har sett hur djupgående insikter Wayflyer kan ge från Facebook, och jag kan ge dem direkt till teamet som hanterar våra Facebook-annonser. Om samma nivå av insikter delas för Google, vilket kommer att ske, kan jag också ge dem tillbaka till mitt team.

De budgetar som vi talar om kan för tillfället låta små. Men låt oss säga att vi spenderar 30 000 pund per månad på Facebook-annonser, att vi ligger runt 2,0 ROAS (return on ad spend) och att vi kan få en ökning på 5 % genom att arbeta med Wayflyer. Siffrorna blir faktiskt ganska stora ganska snabbt när vi spenderar 100 000-200 000 pund på alla plattformar, när vi spolar fram 12-24 månader. Och det är den ökning vi kan få genom Wayflyers detaljerade insikter när de skalar upp med oss.

Lita på din instinkt när det gäller din finansiering

Lita på din instinkt när det gäller de finansieringsalternativ du har framför dig, oavsett om det är riskkapitalbolag, ängelinvesterare eller till och med vänner och familj. Det är du som lägger ner hårt arbete på ditt företag, tar risker och börjar från noll för att förverkliga din vision. Ta inte emot finansiering bara för att andra människor säger att det är det rätta eller förväntade beslutet eller för att de vill komma in medan det går bra.

Det är du som lägger ner hårt arbete på ditt företag, tar risker och startar från noll för att förverkliga din vision. Ta inte emot finansiering bara för att andra människor säger att det är det rätta eller förväntade beslutet eller för att de vill komma in medan det går bra.

Sök i stället en partner som förstår de unika striderna i ett nystartat e-handelsföretag och som tror lika starkt på din tillväxt som du själv. En flexibel finansieringsleverantör är i slutändan värd mycket mer än en fordringsägare som ska återbetalas eller en investerare som ska lugnas.

Inga objekt hittades.
Skrivet av
James Higgins
James är grundare och VD för Ethical Bedding.

Rekommenderade inlägg

Finans
Inventarieförteckning
Marknadsföring
Att ge bort eget kapital för att finansiera lager och marknadsföring är ineffektivt. Här är skälen till detta
Mark Corballis
Mark Corballis
1 mars 2022
5 min läsning
Finans
Intäktsbaserad finansiering: Varför det är det bästa sättet att finansiera ditt e-handelsföretag: Finansiering på basis av intäkter: Varför det är det bästa sättet att finansiera ditt e-handelsföretag?
Peter McGrady
Peter McGrady
26 april 2022
6 min läst
Nyheter
Ge e-handelsföretag tillgång till den finansiering de förtjänar
Aidan Corbett
Aidan Corbett
12 maj 2022
3 min läs

Vill du växa din e-handel?

Få finansiering idag eller boka ett samtal med vårt team för att lära dig mer om hur vi kan hjälpa dig att växa.