Inga objekt hittades.

Vikten av rasistisk mångfald på arbetsplatsen

Datum
27 oktober 2022
Kategori
Kultur
Skrivet av
Cian Griffin

Oktober är Black History Month, då vi firar allt som har gjorts och måste göras i vår strävan efter ett mer jämlikt och rättvist samhälle. Detta inkluderar hur vi firar, stöder och värdesätter svarta talanger överallt.

Jag träffade några Wayflyer-anställda för att prata om vad rasmångfald betyder för dem och varför det är så viktigt för företag att engagera sig för att främja en mer jämställd arbetsplats så att de anställda känner sig stärkta och kan ta med sig sitt autentiska jag till jobbet - för tillsammans kan vi åstadkomma otroliga saker.

Phillipe Nicolas, förste finansieringsanalytiker II:

Jag anser att rasskillnader är viktiga eftersom de inte bara för oss närmare jämlikhet, utan också främjar innovation. Tänk på alla olika etniska bakgrunder i världen och tänk dig att du stänger dig ute från alla utom en eller två. Samtidigt som vi har gjort stora framsteg över hela världen när det gäller att främja jämlikhet och mångfald har händelserna under de senaste åren fortsatt att visa hur mycket längre vi har kvar att gå.

När jag kom till Wayflyer insåg jag genast att man lägger stor vikt vid uppfinningsrikedom, nyfikenhet och intellekt utöver individens välbefinnande. Som afroamerikan av första generationen är det jag söker i företag en miljö som främjar stolthet över min egen kultur och som erkänner individens unika egenskaper. Wayflyer erkänner att en stor hjärna kan hittas oavsett ras, kön eller kultur. När fler företag inser detta tror jag att vi kommer att nå vårt mål med att fira Black History Month.

Angeula Manhertz, medarbetare för kundframgång:

Rassemångfald och synlighet är mycket viktiga för mig. Som svart kvinna på ett företag i USA värdesätter jag en miljö som är lika mångsidig som det land jag bor i. Studier på arbetsplatser har bekräftat att företag med mångfald utvecklar mer kreativa och innovativa idéer som ger bättre resultat och stärker organisationens resultat.

Min roll som Customer Success Manager kräver att jag arbetar tvärfunktionellt i flera interna team. Det skulle vara omöjligt att utföra mitt arbete om min närvaro inte välkomnas och mina åsikter inte respekteras. Wayflyer tar steg mot mångfald och integration i hela företaget. Jag är stolt över att arbeta för ett företag som prioriterar att utbilda sitt team i att respektera och hylla dem som kanske är annorlunda än de själva.

Matt Haywood, chef för försäljningen i USA:

Rassemångfald spelar en viktig roll för företagens framgång - och kan inspirera till en sund företagskultur inifrån. Möjligheterna för ett företag är oändliga om vi undanröjer barriärer kring ras och öppnar portarna för förståelse av perspektiv, tankesätt och kunskap. Det finns så många historier att berätta och så många unika erfarenheter att lära sig av. Att synliggöra alla berättelser är endast möjligt genom mångfald och integration. Ett intressant sätt att se på saken är att betrakta mångfald i en enklare form. Om vi tittar på det globala ekosystemet ser vi att där det finns en större mångfald av växter och djur finns det färre sjukdomar. Jag tror att man kan tillämpa detta även på näringslivet.

Där det finns mer mångfald finns det en sundare kultur och större möjligheter att dra nytta av styrkan i variation och alternativa perspektiv. Jag kan bara tala utifrån min egen erfarenhet, men genom mitt liv har jag ibland känt att spelplanen inte alltid har varit lika - och att människor som ser ut som jag kanske måste anstränga sig extra för att passa in i "mallen". Att arbeta för ett företag som Wayflyer, som omfattar mångfald och inkludering, hjälper mig att bli av med den känslan och gör att jag kan visa upp mig autentiskt som mig själv på jobbet varje dag.

DJ Anderson, medarbetare för kundframgång:

Här på Wayflyer tar jag på mig att få kontakt med andra minoriteter eftersom vi delar många erfarenheter, samtidigt som jag kan lära mig mer om mina kamrater, deras kultur och uppväxt. Det är viktigt för oss alla att förstå kulturella bakgrunder, inte bara för kunskapen utan också för att bygga och upprätthålla relationer och skapa autentiska mänskliga kontakter.

Jag anser att det är viktigt att alla företag strävar efter att vara mångsidiga och inkludera människor med olika bakgrund, ras, kön, sexuell identitet, funktionshinder osv. Det har varit en behaglig fläkt av frisk luft att se att Wayflyer är proaktiv när det gäller att diversifiera arbetsplatsen och se till att alla kan trivas med att vara sitt autentiska jag. Det är grundläggande att skapa denna miljö inte bara för oss själva utan även för andra, oavsett var vi befinner oss eller vilka vi umgås med. Vi bör sträva efter att stödja dem omkring oss, ge dem de verktyg de behöver och få dem att känna sig sedda, hörda och omtänkta, och detta börjar uppifrån och ner.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Få expertråd om hur du hanterar lager, marknadsföring och ekonomi för att få ditt företag att växa. Ju mer du vet, desto snabbare växer du.
Färdig! Tack för att du prenumererade.
Ange en giltig e-postadress
Vi bryr oss om skyddet av dina uppgifter. Läs vårt integritetsmeddelande.

Alexis Kerney, BDR-chef:

Genom att bryta ner de stereotypa barriärer som är förknippade med ras, etnicitet, bakgrund och erfarenhet uppmuntras en bättre kommunikation inom företaget. Att utmana stereotyper med verkliga berättelser skapar tillgänglighet och delaktighet för alla på arbetsplatsen. Det är viktigt att ha olika tankesätt, perspektiv och erfarenheter - de ger nya idéer och synsätt på världen och företag. Som anställd arbetar synlighet i hela företaget för att fatta informativa interna beslut, locka till sig topptalanger och relatera till framtida kunder. När människor ser sig själva representerade i ett företag finns det en känsla av tillhörighet. Att känna sig bekväm på jobbet, en plats där de flesta av oss tillbringar en tredjedel av våra liv, är avgörande. Det är en viktig faktor för att förmedla budskapet att alla har potential att lyckas.

Chiedu Afam, akademisk analytiker för finansiering

En mångfald av kulturer och individer med olika bakgrund skapar en mer inkluderande miljö och ger upphov till nya sätt att tänka och vara innovativ. För Wayflyer är detta dubbelt viktigt eftersom våra anställda är spridda över hela världen och vi ständigt arbetar för att expandera till nya geografiska områden.

Vår nyligen genomförda lansering i Tyskland är ett utmärkt exempel på vad som kan göras när människor med olika bakgrund samlas för att nå ett gemensamt mål. Jag är övertygad om att Wayflyer inte skulle ha blivit så framgångsrikt om vi inte hade haft den kulturella medvetenhet och den ökade produktivitet som en arbetsplats med en mångfald av olika raser och en synlig arbetsplats medför.

Michele Durman, samordnare för talanganskaffning:

När rasmångfald och synlighet prioriteras på jobbet får jag möjlighet att lära mig, växa och i slutändan bli en bättre allierad. Allierade bör vara bra på att lyssna, bra på att ställa frågor och drivna av att utbilda och förbättra sig själva. De kan erkänna och identifiera när saker och ting inte är rätt eller rättvisa och förespråka sina kollegor eller det rätta på ett konstruktivt sätt.

Dessa egenskaper är också ganska praktiska i min roll! Så genom att vara en bättre allierad blir jag bättre på mitt jobb, vilket förhoppningsvis är bättre för Wayflyer. Det har också gjorts många studier som bevisar fördelarna med mångfald på arbetsplatsen, så alla vinner när raslig mångfald firas! Jag är tacksam för att jag har fått denna möjlighet att på något sätt bidra till att bygga upp en mer diversifierad arbetsplats.

På Wayflyer är ett av våra kärnvärden att "Be Sound" - vilket innebär att vi omfamnar våra olikheter, respekterar alla och älskar vårt arbete tillsammans. Rassemångfald är bara en aspekt av den kultur vi försöker främja på arbetsplatsen, eftersom vi anser att mångfald är en viktig pelare för framgång. Läs mer om våra företagsvärderingar här, eller kolla in våra lediga roller på vår karriärsida här.

Inga objekt hittades.
Skrivet av
Cian Griffin
Cian Griffin är Wayflyers chef för sociala medier.

Rekommenderade inlägg

Inga objekt hittades.

Vill du växa din e-handel?

Få finansiering idag eller boka ett samtal med vårt team för att lära dig mer om hur vi kan hjälpa dig att växa.